SLOW FASHION

Af: Caroline Lovmand

SLOW FASHION – SLOW DOWN, START THINKING!
Modeverdenen er under et tydeligt skifte fra Fast fashion til Slow fashion i en banebrydende fart. Der er fart på kulturen køb i store mængder, og smid ud igen. Dog er Slow fashion lige så stille ved at få fingerende i vores shoppe kultur, og sætter fokus og tanker på vores omverden.
________

Men hvad er Slow fashion egentligt, og hvorfor interessere vi os så meget for dette fænomen? hvordan mærkes og ses tendenserne? Og endnu vigtigere, hvad kan du som forbruger gøre for at stoppe fast fashion og gøre slow fashion kulturen til en fast del af vores hverdag.

Slow fashion er et vidt begreb, i den forstand, at der er mange måder at gøre det en del af vores hverdag på. Det er en måde at implementere en mere bæredygtig tankegang på. Bæredygtighed har mange facetter og derfor kan fashion ikke sættes lig med bæredygtighed, men som nævnt – nærmere en måde at tænke bæredygtighed ind i dit klædeskab. Slow Fashion er med andre ord det modsatte af Fast fashion.

Det kan være svært at overskue, hvordan hverdagen kan gøres mere bæredygtig fordi forbrugskulturen og fast fashion er så indgroet i os og vi derfor bliver nødt til at ændre radikalt på vores tankegang. Slow fashion er et fænomen, som er med til at sætte en bremseklods om benet på “køb og smid ud kulturen”, her går tanken mere på at reducere forbrug og reducere ressourcer i produktionen. Tankegangen og bevidstheden ved Slow fashion indebærer et fokus på processerne i fremstillingen af tøjet, værdsætning af dyr, planeten og den menneskelige behandling. Kort sagt, er Slow fashion langtidsholdbar kvalitet, minimering af spild, æstetik, trendløse designs, styling, langsigtet tankegang, køb af tøj i rene materialer. Mere konkret, handler Slow fashion om at skabe. Bæredygtighed og slow fashion er ikke det samme, men der er store ligheder som eksempelvis fokusset på miljøet, planeten, dyr og den menneskelige behandling. Men Slow fashion sætter mere fokus på reducering af menneskets forbrug i modebranchen, hvilket vil sige der er mere fokus på forbrugerens adfærd, hvor bæredygtighed er en mere generel måde at skabe bedre vilkår for miljøet.

Med tidløse designs i god kvalitet og rene materialer, udvides mulighederne for at skabe flere forskellige looks på kryds og tværs med de samme items. Slow fashion handler blandt andet om styling og om at style et stykke tøj på flere forskellige måder, så vi som forbruger ikke køber nyt, nyt, nyt og smider ud – men derimod giver vores items et nyt liv.

Kunsten i at skabe, syntes vi er interessant. Eksempelvis den kunst der er i at lave tøj, som blandt andet er noget af det der forsvinder i fast fashion. Derudover det håndarbejde der ligger bagved processen, er sindssygt inspirerende. I modebranchen er der brug for et større fokus på håndarbejde og en mere velovervejet tilgang til mode. Vi har brug for at sænke farten, og lægge mærke til det hele billede i modeverdenen – som eksempelvis styling.

Vores univers hos Came Studio handler om en mere velovervejet tankegang til hvert item og hver style, håndarbejdet bagved, og kvaliteten af tøjet. Hvordan vi skaber de bedst mulige vilkår for hvert stykke tøj, igennem blandt andet styling. Konkret ønsker vi at skabe en nyere og velovervejet tankegang og tilgang til mode, ved at skabe et univers hvor stylingen er i fokus. Derudover er vores brands nøje valgt ud, med fokus på rene materialer, tidløse designs, høj kvalitet og langtids- holdbart i garderoben. Et univers af enkle styles og velovervejet tanke til alt vi bevæger os ud i, er det du finder hos os!


Tak fordi du læser med, mange knus

Came Studio